Happy Birthday!

Door Bregje van Wetten

5 januari 2012

Jules werd afgelopen week 4 jaar. Het was de eerste keer dat we zijn verjaardag bij ons zouden vieren, andere jaren was het bij mijn ex. Een spannende dag dus, wij zouden hem voor het eerst wakker zingen op deze bijzondere dag en mochten het feestje hosten.. Omdat we het andere jaren klein hielden ivm gebrek aan ruimte besloot ik dit jaar flink uit te pakken en gewoon iedereen uit te nodigen die zin had. Ik plaatste een oproep in het familiekrantje en nodigde wat mensen uit via de mail.. Maar ik had geen idee hoeveel mensen er zouden komen! En zodoende begon 3 januari, om 04.15uur ’s ochtends de verjaardagsstress…

Ik schrok wakker vanwege een ernstig gebrek aan koffiekopjes. Het feestje was op een doordeweekse dinsdag en ik kon me zo voorstellen dat iedereen eerst moest werken. En omdat een 4-jarige nou eenmaal niet tot 22.00u op kan blijven trok ik de conclusie, midden in de nacht, dat iedereen tussen 18.00u en 20.00u zou komen.. Sommigen zouden net gegeten hebben, anderen nog niet. Dus moest ik koken, voor veel mensen zodat iedereen te eten zou hebben! En als iedereen na het eten of bij het gebak koffie zou drinken dan moest ik extra kopjes regelen. Gebak! Besteld, bij de HEMA, maar ik zou het nog moeten gaan halen. Dan moest ik met Jules, na het douchen en cadeautjes uitpakken boodschappen gaan doen en zorgen dat we terug waren vóór het eerste bezoek. HEMA, waar zou ik parkeren? Tot 11.00u kan je bij de achteruitgang van de winkel parkeren, tijdelijk dan.. Ik wil geen boete.. Laat ik Jules dan in de auto, ren naar binnen, haal gebak en bordjes en koffie en.. Nee, nu al teveel om Jules te laten wachten. Jules moet mee naar binnen. Goed, gebak dus, bordjes, koffie, kopjes, BROODJES! Mijn ex zou er de hele dag zijn, die moest toch ook eten en wij ook, broodjes kopen dus. En kaas. Mijn ex is vegetarisch, kaas dus.  Hoe laat zou de papa van Jules komen? Niks afgesproken.. Zou hij eerder komen dan de rest? Hoeveel eerder? Moest vlug boodschappen doen. Wat moest ik hebben? Gebak dus, koffiekopjes, KOFFIE!, bijna vergeten, extra gebaksbordjes en broodjes.. Goed dat zou ik bij de HEMA kunnen halen. Maar dan, had ik genoeg frisdrank? Misschien extra cola en sinas halen, toch maar een worstje voor op tafel? Stukjes komkommer en een toastje? Ronnie vond geloof ik van wel.. Maar iedereen zou net van tafel komen.. Is dat dan nodig? Misschien voor de zekerheid kopen.. De snoepzakjes had ik klaar, 15 stuks, was dat genoeg? Tellen, wie komt er zéker? 1,2,3,4..18, 19+ volwassenen, tenminste 7 kindjes.. had ik dus 8 snoepzakjes extra voor onverwacht bezoek. Genoeg? Weet niet. Kinderen! Er komen kinderen! Hoe hou je +/- 7 kinderen bezig en waar laat je ze? Kleurplaten, misschien kleurplaten maken.. Waar haal ik die vandaan? Ronnie vragen kleurplaten te printen? Nee, onzin… Waar laten we iedereen? 19+ is veel en 7 kinderen. Hoeveel zitplaatsen hebben we? 10 krukjes, bank, stoelen, tuinstoelen.. Niet genoeg. Kinderen op de grond? Een kleed! In de hoek misschien. maar waar dan? Nee, geen plaats..

Zo ging het door, van 04.15u tot 07.00u.

De wekker: Vlug! Zingen, cadeautjes uitpakken, aankleden, boodschappen doen.. ach, ik leek wel gek. Uiteindelijk deden we op ons gemak, geen haast. Tijd zat. Boodschappen waren zo gedaan, fuck de worstjes en komkommers, chips is genoeg en dat heb ik al. Het eerste bezoek kwam om half 12, daarna de papa van Jules. Loesje en tante Jetti belden, lief.  Ronnie kwam onverwachts ’s middags thuis, feest!! Wat een verrassing! Vervolgens opa’s en oma’s, ze hadden halve dagen vrij genomen en kwamen lekker vroeg, tante ook. Iedereen een echt koffie kopje, gebak was er genoeg, worstje hoefde niet, broodjes ook niet. Volgende bezoek kwam, de eerste vertrokken.. Alles liep op rolletjes! Tussen 12 en 19.00u was iedereen geweest en iedereen had gedronken, gesnoept, taart gegeten, gezongen. De kindjes gespeeld, iedereen kon zitten en van alles was er genoeg. Jules had de verjaardag van zijn leven en was helemaal gelukkig!! Gelukt, mijn eerste verjaardag! Trots als een pauw doken we om 21.00u in bed. Compleet gebroken maar ernstig voldaan. Het was een topdag geweest. Jules 4 jaar, wauw, 4 jaar alweer..

Zelf ben ik die dag 4 jaar ouder geworden 😉

PS ik vier mijn verjaardag dus niet volgende maand… ;-s

Facebook
Twitter
LinkedIn

0 reacties