Ommezwaai!

Door Bregje van Wetten

9 februari 2012

Het is tijd voor een ommezwaai! 2012 is voor ons nu al een jaar waarin alles anders is..

Jules gaat inmiddels naar school. Hij vindt het volgens mij erg leuk.. Als ik hem vraag of hij er zin in heeft zegt hij: “Ja, ik hoop dat ik iets nieuws leer vandaag..” En ook al komt hij bijna dagelijks teleurgesteld thuis omdat hij nog stééds niet kan schrijven en lezen, het mag de pret niet drukken want de volgende dag heeft hij nieuwe moed. Vriendjes maken vindt hij het moeilijkst zegt hij, wat logisch is aangezien hij halverwege het jaar kwam instromen. Maar inmiddels zijn er meer nieuwelingen en wordt het makkelijker voor Jules om te “mingelen”. Een meisje uit zijn klas heeft Jules tot beste vriendje gebombardeerd en ruilt (of hij wil of niet) zijn boterhammen met die van haar. Jules heeft wel iemand uitgekozen van wie hij wil dat het zijn vriendje is.. Maar het is denk ik het meest populaire mannetje uit de klas en bovendien een druk baasje dus ik denk dat Jules nog moet leren zijn mannetje te staan als hij bij hem onder de aandacht wil komen. Gek hoe dat gaat.

Na een paar dagen als overblijfmoeder te hebben gewerkt denk ik in elk geval te kunnen concluderen dat het een goede start is die Jules heeft gemaakt. Ik ben zo trots als een pauw!

En dan is er mijn lief, die vorige week aan een nieuwe baan is begonnen. Erg spannend omdat het een baan is die wat uitdaging biedt. Het is geen gemakkelijke opgave, vooralsnog mag hij elke dag in een lichtblauwe lease Fiat Panda op en neer naar Brussel en dat vraagt al evenveel moed als de eerste schooldag van Jules.. Bovendien geschiedt het eerste traject van zijn nieuwe baan volgens een leerplan, opgesteld in houtje-touwtje engels en gegeven door mensen die daar weinig tijd voor lijken te hebben. Toch laat hij zijn hoofd niet hangen, staat ’s ochtends gewoon om 05.15 uur op, gaat na zijn werk nog altijd naar school tot 21.30 uur en eet bij tijd en wijle magnetroneten of brood..

En dan ik! Inmiddels weer een jaar ouder en eindelijk ook voorzien van een nieuwe uitdaging! Volgende maand start ik als medewerker Sales en Marketing voor een media bedrijf.. Superleuk verwacht ik en ik heb dan ook kriebels in mijn buik van de spanning! Tegelijkertijd voel ik nu ook wel dat ik mijn collega’s ga missen en dat ik het jammer vind dat ik de modewereld los moet laten… Het worden weer “gewoon” H&Metjes en Zara’tjes vrees ik, in plaats van Strenesse, Luisa Cerano, Odeeh en Schumacher. Gelukkig heb ik in de afgelopen 3 jaar een leuke collectie bij elkaar gesprokkeld en als ik vandaag niet nog 3 Crunchies en 3 chocolade Sinterklaas lolly’s eet dan pas ik daar voorlopig nog wel in. Bovendien denk ik dat ik door de locatie van mijn nieuwe baan (TU-terrein) nog wel kans maak op een super voordelig sportabonnementje in de studentenfaciliteit van TU/E.. Dat zou goed uitkomen want ik zal voor het eerst in jaren weer vooral op een bureaustoel zitten.

Kortom, veel nieuwe invloeden, mensen, regelingen, kleren, ervaringen en positiviteit! We gaan ervoor.. Wish us luck!

Facebook
Twitter
LinkedIn

0 reacties