Een nieuwe buurt! Oh ja, en een nieuw huis..

Door Bregje van Wetten

11 april 2016

Vorig jaar juli kochten lief en ik een huis. Niet zomaar een huis, een droomhuis. We waren er al meer dan een jaar naar op zoek en toen we het vonden had het niets wat op ons verlanglijstje stond. Behalve dat het in de buurt was waar we dachten graag te willen wonen.

Onze wens: een jaren ’30 huis waar we niets of weinig aan hoefden te doen, met paneeldeuren, een erker, een houtkachel en glas-in-lood …  Het huis wat we vonden  was echter in zorgwekkende staat. Centrale verwarming ontbrak (gaskachels in plaats van de gewenste houtkachel), de isolatie liet te wensen over, het schilderwerk was erbarmelijk en achterstallig, de plafonds verraadden (inmiddels toch verholpen) lekkages en de elektriciteit was nodig aan vervanging toe. Het is een huis uit de jaren ’50 waar sindsdien alleen maar laag over laag behangen en geschilderd is, zonder ooit eerst iets fundamenteel aan te pakken (of te poetsen). Maar op het moment dat we voorbij het huis reden, wisten we nog voor we er ooit binnen hadden gekeken, dat dit het huis was waar we voor wilden gaan.

En zo geschiedde. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en komen we tot de conclusie dat de enige overgebleven eis op ons verlanglijstje ook de enige was die ertoe deed. De buurt waar we wonen is wat ons betreft goud waard. We wonen in een blok van 6 huizen waar aaneengesloten 5 super leuke families wonen met jonge kinderen (net als wij). Allemaal mensen met wie we inmiddels een goede band hebben opgebouwd, doordat ze ons met open armen in de wijk hebben ontvangen.

Ik kan moeilijk beschrijven hoe gelukkig ik daar elke dag opnieuw van word! En het huis is intussen aardig opgeknapt; het is grondig aangepakt maar daardoor nu ook helemaal naar onze zin. Komende weken gaat zelfs de tweede fase van de opknapwerkzaamheden in: de buitenkant! De tuin en het schilderwerk worden stevig onder handen genomen en dat vinden we belangrijk. Tenslotte kijken we nu dagelijks vanuit de speeltuin die onze verlengde tuin geworden is, samen met onze geliefde buren, tegen de achtergevel van ons huis aan; en nee,  geluk zit blijkbaar niet in materiële zaken, maar het oog wil ook wat!

Facebook
Twitter
LinkedIn

0 reacties