Voeg woord bij daad

Blogs.

Co-ouderschap

Co-ouderschap. Wat doen we dat toch goed! Dacht ik...

Ik las gisteren een artikel in het NRC over co-ouderschap. Dat bestaat inmiddels 20 jaar en er werd kritisch teruggeblikt. De vraag of co-ouderschap wel de beste oplossing is, werd gesteld en meteen zat ik in mijn hoogste innerlijke boom.

Haai, dáág! (en weer hallo)

Gisteren moest ik met Jules naar de tandarts. De lieverd is een late wisselaar en dat hoeft geen probleem te zijn, maar inmiddels groeiden er allemaal grote-mensen-tanden op de tweede rij en de melktandjes wilden er niet vanzelf uit.

Een goede mama zijn, hoe doe je dat?

Een goede mama zijn, hoe doe je dat?

Ik vraag me regelmatig af hoe ik het moet doen, een goede mama zijn. Ik ben elke dag bang om fouten te maken, om tekort te schieten. En ik vraag me elke dag af hoe het kan dat je voor de lulligste banen gerichte vooropleidingen moet volgen, maar dat je moeiteloos zonder diploma of V.O.G. ‘ouder’ kunt worden.

Mama is vooral heel blij om je weer te zien…

Mama is vooral heel blij om je weer te zien…

Jules en ik zijn gisteren wezen uiteten. De kleintjes waren bij opa en oma, Ron op stap met een collega; dat vroeg om een gezellig onderonsje. Dus liepen we naar de stad en nestelden bij Downtown.​

Kindjes van 3 die mopperen nie

Kindjes van drie.. Die mopperen nie

Gisteren vierden we de verjaardag van mijn dochter. Maar stiekem is ze vandaag jarig. Ze werd om 01.10u geboren en is nu dus officieel 3 jaar. Ik vier het vandaag inwendig en op een of andere manier maakt het me emotioneel.

Een nieuwe buurt

Een nieuwe buurt! Oh ja, en een nieuw huis..​

Vorig jaar juli kochten lief en ik een huis. Niet zomaar een huis, een droomhuis. We waren er al meer dan een jaar naar op zoek en toen we het vonden had het niets wat op ons verlanglijstje stond. Behalve dat het in de buurt was waar we dachten graag te willen wonen.

Zwangerschapshormonen

Zwangerschaps-hormonen? Don’t think so

Wanneer ik zwanger ben, krijgen mijn hormonen overal de schuld van. Niet zozeer door mijzelf maar door mijn lief. Als ik het ergens niet mee eens ben; zijn het de hormonen die spreken. Als ik achter het stuur zit en vloek vanwege asociale medeweggebruikers, ligt dat aan mijn hormonen. Ergens zal daar best een kern van waarheid in zitten, maar eerlijk is eerlijk, ook als ik niet zwanger ben, ben ik het vaak oneens met lief, of vloek ik in de auto…

Ommezwaai!

Ommezwaai!

Het is tijd voor een ommezwaai! 2012 is voor ons nu al een jaar waarin alles anders is..

School is begonnen...

Jules gaat naar school. Zomaar ineens. Ineens is hij 4 en moet hij elke dag, van half 9 tot 12 en van 1 tot 3 naar school. Ik vraag me me af waar de afgelopen 4 jaar zijn gebleven.

Happy birthday

Happy birthday!

Jules werd afgelopen week 4 jaar. Het was de eerste keer dat we zijn verjaardag bij ons zouden vieren, andere jaren was het bij mijn ex. Een spannende dag dus, wij zouden hem voor het eerst wakker zingen op deze bijzondere dag en mochten het feestje hosten..

Eigen huis..

Eigen huis..​

De afgelopen weken ontstond er een ideetje in mijn hoofd.. Dat ideetje nam steeds grotere vormen aan en ontpopte zich tot een heus plan! Inmiddels is het plan voltrokken en rust ik uit terwijl ik met gemengde gevoelens terugkijk op het resultaat..

proppen en vouwen

Proppen en vouwen: knutselen in het kwadraat!

Ik ben een bofkont wat betreft mijn familie.. Een bofkont die ik zowel proppend als vouwend bewerk.. Dat zit zo.

mijn oma

Mijn oma

Oma is dood. Woensdag 5 oktober, rond half elf in de ochtend ging ze, omringd door heel veel liefde van ons heen. Gek is dat. Het is immers nog maar net 5 weken geleden dat we te horen kregen dat ze ziek was. De afgelopen week was dan ook zo’n typische week-waarin-je-wordt-geleefd. Hoewel ik me als kleinkind niet hoefde te bemoeien met de ‘zakelijke kant’ van het overlijden hield het me dag en nacht bezig.

Fight for cancer

Fight for cancer

Een paar weken geleden kreeg mijn oma te horen dat ze nog maar een paar weken te leven had.. Na een jaar lang het ziekenhuis in en uitgesukkeld te zijn met opeenvolgende longontstekingen, vermoeidheidsklachten en hart- en nieraandoeningen kwam het nieuws dat een tumor zich heeft genesteld tussen haar hart en longen. Er is niets meer aan te doen. Het was raar nieuws..

Contact.

De beste ideeën en de mooiste avonturen beginnen met een kopje koffie en een goed gesprek. Neem gerust contact met me op om te kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Bschrijft Communicatieadviseur